De locatie

Alles op één locatie

De locatie waar de kinderen eten, slapen en sporten is gevestigd in Goirle en is bekend onder de naam “ActiveStay”. Het biedt ruimte voor 82 personen en heeft een sporthal van 400m2.

Het adres: Tijvoortsebaan 1, 5051 HJ Goirle, The Netherlands

Meer informatie over het verblijf kunt u vinden op de website van ActiveStay

Verslag dag 2 – 2017/2018

Goedemorgen wereld.
Een nieuwe dag is begonnen.

Stap 1; ontbijten!
Stap 0; De kinderen in stijl wakker maken. Muziek hard en deuren open. De deelnemers hadden geen kans. (Sommige staff trouwens ook niet.)

Eenmaal in de eetzaal, kon iedereen rustig en op zijn eigen tempo een broodje, wat yoghurt of iets anders eten. Dit was tevens het moment om te controleren of iedereen daadwerkelijk wakker was en niet stiekem lucifers onder hun ogen hadden geplaatst. Gelukkig, iedereen present.

Na het ontbijt gingen alle kinderen de gymzaal in voor een uur gezamenlijke trainen. Nadat ze warm waren geworden door middel van een warming-up spelletje, zijn ze aan de slag gegaan met double dutch. De kleintjes kwam mij heel trots vertellen dat ze samen met de grote mochten springen. Aan het begin onder de draaiers poortje door, om vervolgens al springend naar de andere draaier te gaan en daar het touw via het poortje te verlaten.
Om 10:30 bleven de oudere skippers alleen achter, want voor de kleintjes stond er alweer een spel uitgezet!

Maar, even tussendoor. Wat denken jullie? Wie is de Mol? Is er al geld verduisterd en is de mol nog anoniem? Hoe dan ook, na de lunch was er weer genoeg tijd om te achterhalen wie dit jaar de mol is. Het was voor de groepen de perfecte combinatie tussen denken, hardrennen, goed communiceren en tactisch spelen. Hoe dan? Hier een korte uitleg:
Deel 1: Stel je voor, een grote hal met eilanden. Op de kleine eilanden mag maar één persoon staan en op de grote eilanden 5 personen. Door middel van twee planken, konden de kinderen eilandhoppen. De regels maakte het echter pittig lastig!
Deel 2: Briefjes met barcodes zoeken en deze zo snel mogelijk naar de eerste post brengen. Deze post scant de barcode en communiceert het resultaat via de walkietalkie naar post nummer twee. De ontvangende post schrijft het allemaal op een briefje zodat ze er uiteindelijk een zin van kunnen maken. Je begrijpt dat dit op veel verschillende plekken fout kan gaan…
Deel 3: Het psychologische spelletje keer twee. Elke kandidaat werd apart geroepen en kreeg de volgende keus: (1) € 50,- in de pot; (2) Een naam draaien, deze persoon is niet de mol. (3)
Een tweede kaart draaien ten kosten van € 100,-

Het is maar goed dat iedereen elkaar aardig vind.

Voor we het wisten, waren de jongere deelnemers alweer klaar in de gymzaal en gingen ze en spannende tocht aan het touw lopen. Hiervoor moeten jullie trouwens echt even de vlog bekijken. Briljant! De kinderen liepen door de tuin, met blinddoeken om en werden begeleid door alleen een touwtje. Follow the rope. Het zou echter geen spannende tocht zijn als er onderweg niet een aantal schrikeffecten waren.

Tijd om te eten. Woensdag, gehakt- en worstdag. Met oud Hollandse stamppotten!

De avond zou ik omschrijven als ‘gezellig’. Het kampvuur met warme chocolademelk had hier een groot aandeel aan. De kleintjes konden aansluiten nadat de film was afgelopen en de groten hebben eerst een reflectortocht gelopen. Er kon trouwens ook nog Wie is de Mol geld verdient worden. Of niet…

Een hoogtepunt van vandaag!
Op naar de volgende hoogtepunten! Morgen…

Verslag dag 1 – 2017/2018

Yes!
We zijn weer los!

De Olympische spelen zijn (in ieder geval bij ons) officieel geopend en dat is te zien aan de activiteiten. De deelnemers zijn direct en als echt topsporters aan de slag gegaan om het beste uit zichzelf te halen. Toch?!?

De eed die de sporters en vrijwilligers hebben afgelegd (te vinden in Bijlage I en II), worden streng gecontroleerd en gehandhaafd. Zo heb ik nog geen snoep voorbij zien komen in de wandelgangen en is alles netjes opgeruimd. Nu durf ik niet in de kamers te kijken, want ik ben bang voor wat ik daar aantref… Gelukkig hebben we vier event managers die dat goed in de gaten houden.

Na de opening zijn de basisschool deelnemers lekker de sporthal ingegaan om daar aan hun topvorm te werken. Ze hebben kennisgemaakt met de coaches en zijn spelenderwijs aan de slag gegaan. Ik heb al hele gave single rope trucjes voorbij zien komen!
Tijdens de sporthal activiteiten, zijn de oudjes begonnen aan een zenuwslopend spel: Wie is de Mol. Inderdaad; dat bekende spel van televisie. Er zijn drie groepjes gemaakt van ongeveer 8 personen waarvan één persoon de mol is. Het doel: zo veel mogelijk (fictief) geld verdienen tijdens de spelen. Behalve voor de mol, die heeft een ander doel, namelijk: hoe minder geld hoe beter! Als dat zo maar goed gaat in de sporthal.

Het keuken curling team heeft ook een waanzinnige prestatie verricht. Pasta in verschillende vormen en smaken. Zo ook voor de vegetariërs en andere mensen die groenten gewoon lekker vinden. En, vla! Natuurlijk kunnen we in Nederland niet afsluiten zonder een bakje vla.
Stiekem hadden we van alles een beetje teveel, maar beter te veel dan hongerige kinderen.
Na het eten was het even ontspannen kennismaken met iedereen. De event managers hebben verschillende spelletjes bedacht waardoor de deelnemers elkaar beter konden leren kennen. Ging super vlot. En ja, wat is gebruikelijk als het volgens plan gaat… Het plan omgooien! Dus, muziek aan en dansen maar. (Link naar het filmpje komt later op deze pagina).

Maar nu even serieus. Want terwijl de jongere deelnemers rond een uurtje of 21:15 richting de kamers gingen, was het nog niet helemaal klaar voor de oudere.

De test.
De beruchte Wie is de Mol test.

Op basis van deze test kunnen we per groepje bepalen wie er de meeste informatie over de mol weet. Echter, zo weten we ook wie de minste details goed had. Een rood scherm dus… De gevarenzone…

Als ik zo om mij heen kijk, mag ik weer van geluk spreken. Niet enkel omdat het al mijn verwachting ontstijgt. Ook omdat ik weer met de beste vrijwilligers en liefste deelnemers van de wereld mag samen werken.

“Tot dusver, tot morgen!”

(Ps. Ik ga nog even de lounge room in.)

Bijlage I – Sports eed

Ik beloof in naam van alle deelnemers, dat:
Ik mijn best zal doen om zoveel mogelijk punten te behalen. Ik zal valsspelen waar nodig en andere deelnemers uitschakelen.
Ik alles uit de kast zal halen om er een geweldig kamp van te maken. Ik zal laat naar bed gaan, veel snoep eten, mijn spullen rond laten slingeren en vooral niet luisteren naar de staf.
Ik tijdens de sluiting moe maar voldaan een medaille krijgen omgehangen voor beste kamp deelnemer van 2018.

Bijlage II – Vrijwilligers eed

In naam van alle coaches, facilitaire dienst, pers, security en andere vrijwilligers, beloof ik plechtig dat:
Alle deelnemers met respect behandeld zullen worden. Wij verwachten tevens hetzelfde respect van de deelnemers. Valsspelen wordt niet getolereerd, laat staan je tegenstander uitschakelen.

Alle deelnemers dienen op tijd naar bed te gaan om zodoende op hoog niveau te kunnen presteren. Snoep is daarom ook ten strengste verboden.

Om af te sluiten zullen wij, de vrijwilligers, beloven dat de kinderen in superieure staat en voldaan naar huis gaan. Als beloning, krijgen zijn hiervoor een presentje.

Paklijst: wat is handig, wat moet je niet vergeten

Updatet voor 2017-2018

Bang dat je iets vergeet om mee te nemen. Gebruik het onderstaande lijstje om te controleren of je goed op weg bent.

Niet vergeten
 • Hoeslaken (verplicht, eventueel in de accommodatie te huur)
 • Slaapzak / deken
 • Hoofdkussen
 • Zorgpas
 • Handdoeken
 • Toilettas
 • Ondergoed en sokken (4 dagen)
 • Vrijetijdskleding (4 dagen)
 • Trainingskleren (6 trainingsmomenten)
 • Schoenen
 • Rope skipping schoenen
 • Ropes
 • Discokleren
Eventueel meenemen
 • Pyjama
 • Joggingpak / Comfortabele trui en broek
 • Haar elastiekjes
 • Bidon / waterfles
 • Pantoffels / slippers
 • Medicijnen
 • Tussendoortjes bijv. fruitreep (op het kamp hebben we altijd fruit en ontbijtkoek/peperkoek)
 • Handschoenen, sjaal en/of muts
 • Zaklamp
 • 220 stekkerdoos
Handig en leuk
 • Spelletjes
 • Muziek
 • Iets lekkers
 • Douche slippers

Verslag dag 3 – 2016/2017

Drie maal een finale

Je vraagt je wel eens af: hoe kan de leiding nog zo enthousiast zijn, terwijl ze als eerste op staan en als laatste naar bed gaan. Ik heb alleen maar respect voor deze vrijwilligers!
De woorden van vandaag: fanatisme, patat met snack, foto’s, walking dinner en Holland.

Opstaan blijft een ramp, zeker wanneer je er al twee intensieve dagen op hebt zitten. Het was aan tafel ook wat rustiger dan gebruikelijk. Komt die man met de hamer dan toch nog langs? Gelukkig waren alle broden gewoon netjes opgegeten en is er een brandstofvoorraad aangelegd bij de deelnemers.

Vandaag weer een dubbele gymzaal sessie wat in dit geval betekent dat er acht uur lang niemand in het huisjes is. Wel lekker voor de keuken; zij zullen het druk gaan krijgen met koken!

Tijdens de training weer veel gedaan eigenlijk. In het bijzonder speed spellen en gymnastische elementen. Bij speed hebben ze een pionnenspel gedaan. Nadat de skippers een x aantal sprongen hadden gemaakt, moesten ze zo snel mogelijk de pion van de andere partij omgooien. Daarna konden ze terug om ook nog hun eigen pion rechtop te zetten (mist nodig). Het team dat bij een pion aankwam die al om lag, won het spel.
Na het speed, waren de turntrainers onder ons ingeschakeld. Ze hadden, met de helaas beperkte materialen, twee verschillende vormen klaargezet: handstanden en (lucht)rollen. Interessant om te zien dat wanneer een wat meer ontwikkelde sport om de hoek komt kijken er ook meer verschillende technische aanwijzingen beschikbaar zijn. Hier kan onze prachtige sport nog veel van leren.

Na de eerste training was het alweer tijd voor de lunch. Ze mochten vandaag een zak patat halen en een snack uitkiezen in de cafetaria naast de gymzaal. Wat een luxe! Niet alleen de deelnemers, maar ook de staffers waar hier erg blij mee.

Tussen de twee training zat nog ongeveer twee uur tijd die ingevuld moest worden. De entertainment toppers hebben hiervoor een ontspannen foto challenge gemaakt. Er werden gemengde groepen gemaakt en elk groepje kreeg een blad met verschillende foto’s mee. De opdracht was om in Posterholt op zoek te gaan naar de afbeeldingen op de papieren. Hadden ze een gebouw, monument of andere foto gevonden, moesten ze er een selfie bij maken als bewijs. Verrassend genoeg hadden veel groepjes bijna alle afbeeldingen gevonden. Allemaal behalve één. Maar ja, wie maakt er dan ook een foto tien meter naast een begraafplaats. Is toch veel te eng…

Bij de tweede training was duidelijk te zien dat de vermoeidheid toesloeg. Ze zijn aan de slag gegaan met het gave double dutch fusion en rustige single rope skills (wraps, releases, etc.). De staf heeft er toch maar voor gekozen om de jongere skippers eerder naar het huisje te sturen onder het mom: genoeg is genoeg.

Het was ondertussen alweer donker buiten en iedereen zat aan tafel te wachten op het eten. Enigszins een verrassing voor de skippers, maar niet voor de vrijwilligers. De keuken kippen hebben namelijk bijna negen uur lang staan zwoegen en daar was af en toe ook nog wat hulp bij nodig. Met als resultaat een voorgerecht met soep, een walking dinner als hoofdgerecht en de ondertussen welbekende ijsbombe van Anouk als dessert. Wouw, wat was dat een groot succes. Iedereen heeft minimaal twee keer opgeschept omdat ze er simpelweg geen genoeg van konden krijgen!
Door dit prachtige diner, zou ik bijna vergeten dat er ook nog eens bergen pannenkoeken zijn gebakken voor de groep tot en met twaalf jaar. Alleen lof voor dit maal.

Als finale van het kamp hebben we een gezellige avond georganiseerd met 1 op 1 spelletjes. Dat wil zeggen, spelletjes die je met z’n tweeën tegenover elkaar dient uit te voeren. Om een voorbeeld te geven: een tafeltennisballetje in het midden van de tafel en deze van de tafel af proberen te blazen met een rietje. De zes personen die aan het einde gewonnen hadden, mochten de avond afsluiten met traditioneel koekhappen.

Ja, en dan.
Dan moeten we alweer bijna afsluiten…
Ik moet zeggen dat ik er enigszins emotioneel van word wanneer ik eraan denk. Ik kan ook gewoon niet geloven dat met de inzet van alle vrijwilligers het, vanuit mijn perspectief, gewoon gelukt is. Er is bijna een tweede Dutch Rope Skipping Camp afgerond en dat zonder te twijfel of we een derde willen gaan organiseren.

Amen.

Verslag dag 2 – 2016/2017

I love cheap thrills

Onverwachts 15 minuten eerder opstaan voelt toch echt als twee uur… Gelukkig hebben alle andere activiteiten deze waardevolle minuten weer goed gemaakt!
De woorden van vandaag: vroeg op, rope skipping challenge, lipdub, zwemmen en spooktocht!

Wakker worden met een wijsje in je hoofd, dat is nog eens lekker opstaan. Voor de geïnteresseerde, zie: https://www.youtube.com/watch?v=uxJuuKH3SXI Het ging wat moeizaam bij sommige maar ach, je hebt ochtend- en avondmensen. Het eten was trouwens al klaargezet door de kippen en dus kon iedereen gewoon aanschuiven en lekker ontbijten. Op naar de eerste training.

De training begon met een geweldige warming-up in estafettevorm. Groepjes werden gemixt op lengte en onder andere long rope en single rope kwamen aan bod bij deze opwarming. Het viel zo goed in de smaak, dat ze er gewoon tien minuten extra aan hebben geplakt.

Na de warming up hebben we de skippers verdeeld op leeftijd. De oudere groep is toen gestart met het vormen van Chinese wheels duo’s. Met behulp van voorbeelden en instructies van de staffers kon iedereen op zijn eigen niveau aan de slag met basis en/of skills in het twee wheel. Als laatst werden de pairs ook nog eens aan elkaar gekoppeld om zo een groot wheel te maken. Iedereen heeft het voor elkaar gekregen om in een wheel te springen van minimaal negen skippers!

Aan de andere kant van de gymzaal klonken de geluiden van de kamp routine. De jongere skippers onder ons hadden eigenlijk al snel door hoe de routine in elkaar zat en na al één training konden ze het eerste deel van de routine springen.
Daarna zijn ze verder gegaan met de rope skipping challenge. Tessa, Pieter en Dagmar hebben verschillende oefeningen opgeschreven die alle kinderen binnen de afgesproken tijd moesten voltooien. Was dat gelukt, mochten ze zelf een opdracht verzinnen voor de leiding en anders kregen ze zelf een extra opdracht. Helaas voor ons hadden de kinderen gewonnen… Dat werd dus een half uurtje langer opblijven voor de kids.

Na de lunch was er een combinatie van verschillende activiteiten gaande. De jongere deelnemers gingen lekker naar het zwembad terwijl de andere groep zich aan het voorbereiden was om een lipdub in elkaar te zetten. U zult wel denken een lipdub, wat is dat?? Om het kort te houden: een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. En dat allemaal in een shot (zonder knip en plakwerk). Voor onze kamp lipdub hebben we gebruik gemaakt van het liedje Cheap thrills van Sia. Het resultaat is er zeker naar, maar blijft helaas voor jullie thuisblijvers nog een verrassing. De originele audio moet er namelijk nog onder gezet worden. Spannend!

Na nog een tweede training en het avondeten zijn we een beetje de tijdelijke ontspanning modes in gegaan. Oftewel, kids op de bank met een film en de andere vrije tijd.

Dan, last but not least, de avondtocht. Dit jaar hebben we een touw van ongeveer 150 meter gespannen door het bos waar de oudere deelnemers langs moesten lopen. Niet alleen was het pikdonker buiten, ze moesten ook nog eens geblinddoekt de wandeling maken! U moet zich voorstellen; 22:30 in de avond, ogen bedekt en dan nog even een gek die in je kuiten knijpt.

Ik zeg: chocomel op? Lekker naar bed!

Verslag dag 1 – 2016/2017

Nu al gezellig op de boerderij

Wat kan zo’n dag toch snel gaan. Vanochtend nog aan het ontbijt met alle vrijwilligers; nu iedereen alweer in de slaapkamers. Wat een dag.
De woorden van vandaag: sjoelen, weerwolven, stamppot en rope skipping!

De dag begon na het ontbijt met de training voor de rope skipping staff. Een leuk moment om even bij elkaar te spieken voor nieuwe trucjes en om bij te praten. Daarnaast natuurlijk ook een goede sfeermaker, we delen tenslotte allemaal dezelfde passie.

Voordat we het wisten, moest iedereen alweer terug naar de kampeerboerderij om de locatie voor te bereiden op de komst van de deelnemers. De keuken kippen bogen zich over de koffie, thee, limonade en andere facilitaire zaken, onze sterke rope skipping bunnies hielpen met het verplaatsen van alle tafels en stoelen en de entertainment eenden zetten de laatste puntjes op de i wat betreft het programma. Al met al eigenlijk te druk om tussendoor normaal te kunnen lunchen.

Dan, het mooiste moment van de dag: de aankomst van de skippers. Wat is het prachtig om te zien dat er zoveel skippers van het afgelopen jaar teruggekomen zijn! Dit is het grootste compliment dat een organisatie kan krijgen en wij voelen ons dan ook zeer vereerd. Maar laten we niet de nieuwe deelnemers vergeten, uiteindelijk is er zonder jullie namelijk geen dutch rope skipping kamp mogelijk.
Het binnendruppelen liep verder gewoon volgens plan (ook wel eens fijn!). Iedereen was netjes voor 14:30 binnen en konden daardoor ook op tijd starten met het voorstellen van de vrijwilligers. Maar goed ook, want nog geen half uur later moesten we alweer naar de gymzaal.

Na een lekker wandeling door de frisse lucht, konden de skippers om 15:30 beginnen met de training. Het is altijd een beetje zoeken zo’n eerste training en dus is er gekozen om de meest toegankelijke vormen aan te bieden: single rope en double dutch. Uiteraard kon de warming-up en cooling down niet ontbreken.

Met het avondeten is er heel goed gegeten. Hoe kan het ook anders met zulke vrijwilligers in het kippenhok. Echter, als de kinderen al na deze dag zoveel eten, moeten we overwegen om voor woensdag extra eten te kopen. Ik zeg, doen!

Tijdens het avondprogramma hebben de deelnemers door middel van spelletjes elkaar nog beter leren kennen. Iets met kikker-meppertje (krantenmeppertje) en moeten kiezen tussen of pizza of patat. Zeg het maar, pizza of patat? En vind je het erg om je sokken twee keer te dragen of niet? Wij weten het nu. Zo leer je elkaar dus nog beter kennen.

“Lekker douche” klonk een aantal keer door de gangen en ondertussen liggen we (bijna) allemaal op een oor. Ik durf het woord slapen alleen nog niet te noemen bij die pubers……

De locatie – Holsterhof

Hoofdlocatie: Holsterhof

De locatie waar de kinderen eten en slapen is gevestigd aan de rand van het Limburgse Posterholt en is bekend onder de naam “Het Holsterhof”. Deze kampeerboerderij heeft drie gescheiden plekken in hetzelfde gebouw. Handig, want dan storen de vrijwilligers en oudere deelnemers de jongste kinderen niet.  Verder is er een sfeervolle binnenplaats die bereikbaar is vanuit iedere groepsaccommodatie.

Vanuit Het Holsterhof starten wij al onze activiteiten zoals spelletjes en de trainingen. Er blijven altijd vrijwilligers in de accommodatie zodat kinderen veilig hun spullen achter kunnen laten . Zij zullen tevens zorg dragen voor bijvoorbeeld de kinderen die zich niet lekker voelen.

Meer informatie over het verblijf kunt u vinden op de website van het Holsterhof

De sporthal

Op ongeveer twee kilometer afstand van de accommodatie ligt de sporthal. Deze hal is volledig afgehuurd voor de tijden dat wij daar trainen. We hebben de trainingen zo gepland dat er voldoende tijd is om er naar toe te kunnen. Zorg er wel voor dat ze lekkere schoenen en een warme jas mee hebben; het kan koud zijn in december.

Kort verslag dag 3

Ik word altijd wakker met een wijsje in m’n hoofd.

Kinderen voor kinderen galmde vanochtend gezellig door de gangen om de deelnemers wakker te maken. Met de tafels gedekt en de kerstverlichting aan kon iedereen direct beginnen met het ontbijt om vervolgens al om 09:00 klaar te staan voor de ochtend training. Benni Schmitz (rope skipping staf) uit Duitsland was gisteravond aangeschoven en mocht vandaag kennis maken met de groep door het geven van de warming-up.

Na de warming-up moesten de deelnemers aan de slag met hun single ropes, maar natuurlijk niet eerder dan dat de rope skipping staf wat trucjes hadden voor gedaan. Het blijft indrukwekkend hoe veel kunsten zij kunnen met het touw. Het is erg inspirerend voor zowel de skippers als de andere staffers.

Daarna was het gas geven. Er stond speed op het programma en er werden verschillende vormen aangeboden. Het zag er erg leuk, maar vooral snel uit.

Vervolgens werden de double dutch touwen tevoorschijn gehaald. Ze gingen aan de slag met draai technieken en tijdens deze moeilijke houdingen werden er ook nog eens push-ups, frogs of splits gesprongen. Al met al een leerzame training.

Tijdens de lunch pauze in de gymzaal, kwamen onze koks vandaag naar de sporthal toe. Ze brachten bolletjes, knakworst, gesneden fruit en voor-gesmeerde broodjes met zich mee. Wat een luxe.

Maar voordat ze het wisten, ging training twee alweer van start en moesten de deelnemers aan de slag met double dutch speed en gymnastics.

Eenmaal weer ‘thuis’ plofte iedereen ergens neer. Na zes uur in de gymzaal is dat ook niet zo gek. Het batterijtje moest weer opgeladen worden. Een aantal deden dit door even te gaan liggen, andere zaten op de bank spelletjes te spelen.

Om 18:45 was het echter feest! De tafels waren gedekt en er stonden drie gangen op het menu. Ze hadden voor de eerste gang twee grote pannen soep gemaakt, als tweede gang een hamburger met patat (frietjes) en appelmoes en als klap op de vuurpijl een groot ijs toetje. Onze complimenten aan de koks!!

Het was natuurlijk de laatste avond en dat konden we niet voorbij laten gaan zonder de grande finale: Minute to win it. Er werden drie teams gemaakt, waarvan twee teams met deelnemers en een team met alle staffers. Het werd dus de deelnemers tegen de staf.

De meest gekke spelletjes werden gespeeld: mug-beer-zalm, een quiz, pasta rijgen, de muziek ronde, zeepbellen race en nog veel meer. Het team dat aan het einde van het spel de meeste punten verzameld, zou winnen. Omdat iedereen zo gedreven mee deed, was helaas de staf onverslaanbaar en konden ze met één punt meer net winnen van de andere twee teams..

De rust keert terug in de huiskamer. We gaan de laatste nacht in, helaas. Kinderen liggen op bed en de oudere deelnemers konden nog een spelletje weerwolven doen. Morgen gaan ze oefenen voor een kleine show en daar hebben we erg veel zin in!

Kort verslag dag 2

Wat een lekkere dag was het vandaag.

Vanochtend rond 08:00 ging onze levende wekker om alle deelnemers wakker te maken. Aan de hier en daar wat vermoeide gezichten te zien, zullen een aantal het toch stiekem toch wat laat gemaakt hebben. Gelukkig deed brood, cornflakes, yoghurt of andere lekkernijen wonderen. Ach, daar is het tenslotte kamp voor.

Na het ontbijt begon de dag ongeveer een kilometer verderop in het bos. Hier werden twee spelen gedaan: levend stratego en levend jeu de boule. Je zult wel denken, hoe rol je kinderen naar het kleine balletje toe zonder vies te worden? Niet. Echter vervang je het rollen door gillen en het volhouden hiervan totdat je niet meer kunt. De plek waar je eindigt is dan meteen jouw plek geworden. Verder heeft het niet voor niets de naam ‘levend’ gekregen; de ballen kunnen andere personen blokkeren. Zo komt er toch nog een beetje rollen aan te pas.

Eenmaal weer terug in de boerderij, was er gelukkig genoeg tijd om uit te rusten. Er waren voor vandaag twee training sessie gepland, dus rust en brandstof is noodzakelijk.

Om 12:30 vertrok de ploeg richting de sporthal. Daar zijn ze gestart met een leuke, toch wat zware warming up om direct daarna te starten met de kamp routine. Wicked wonderland klonk het eerste half uur een aantal keer door de zaal. Het zag er al goed uit.

Wat er verder die training is gedaan: Chinese wheels en pairs interaction (sprongen met twee personen). Voldaan liepen we terug naar de accommodatie.

Spelletjes! Of even uitrusten op de bank, alles mocht de anderhalf uur voor het avondeten. Velen vonden vooral het uitrusten even fijn. Logisch, want ze wisten dat er nog een training aan zat te komen. En je wilt toch wel fris zijn om nieuwe dingen te leren. Dat de pasta deze avond blij werd ontvangen was dus een logisch gevolg.

Tijdens de tweede training, waar ze onder andere groeps- en showelementen zoals vierkantje en long rope hebben gedaan, waren er een aantal mensen druk bezig met het voorbereiden van het avondprogramma. Deze avondwandeling (voor sommigen een spooktocht) eindigde in het Holsterhof waar ze een mok met warme chocolade melk konden krijgen. Voor de kleintjes; snel douchen en naar bed maar de rest heeft een wat langzamer tempo.

 

Momenteel heeft de woonkamer hetzelfde gezicht als gisteren: leuke groepjes met kleine spelletjes. En dat terwijl het al 00:30 is. Laat het de papa’s en mama’s maar niet weten….

Tot morgen!

Ps. Ik hoor net dat ik het belangrijkste ben vergeten: de pannenkoeken tijdens de lunch..!!

Bekijk hier de foto’s

Contacts

Contactadres:
Vaartweg 78, 1411TS Naarden Nederland

info@ropeskippingcamp.com

+31 6 272 567 17

09:00 - 21:00