Verslag dag 2 – 2016/2017

I love cheap thrills

Onverwachts 15 minuten eerder opstaan voelt toch echt als twee uur… Gelukkig hebben alle andere activiteiten deze waardevolle minuten weer goed gemaakt!
De woorden van vandaag: vroeg op, rope skipping challenge, lipdub, zwemmen en spooktocht!

Wakker worden met een wijsje in je hoofd, dat is nog eens lekker opstaan. Voor de geïnteresseerde, zie: https://www.youtube.com/watch?v=uxJuuKH3SXI Het ging wat moeizaam bij sommige maar ach, je hebt ochtend- en avondmensen. Het eten was trouwens al klaargezet door de kippen en dus kon iedereen gewoon aanschuiven en lekker ontbijten. Op naar de eerste training.

De training begon met een geweldige warming-up in estafettevorm. Groepjes werden gemixt op lengte en onder andere long rope en single rope kwamen aan bod bij deze opwarming. Het viel zo goed in de smaak, dat ze er gewoon tien minuten extra aan hebben geplakt.

Na de warming up hebben we de skippers verdeeld op leeftijd. De oudere groep is toen gestart met het vormen van Chinese wheels duo’s. Met behulp van voorbeelden en instructies van de staffers kon iedereen op zijn eigen niveau aan de slag met basis en/of skills in het twee wheel. Als laatst werden de pairs ook nog eens aan elkaar gekoppeld om zo een groot wheel te maken. Iedereen heeft het voor elkaar gekregen om in een wheel te springen van minimaal negen skippers!

Aan de andere kant van de gymzaal klonken de geluiden van de kamp routine. De jongere skippers onder ons hadden eigenlijk al snel door hoe de routine in elkaar zat en na al één training konden ze het eerste deel van de routine springen.
Daarna zijn ze verder gegaan met de rope skipping challenge. Tessa, Pieter en Dagmar hebben verschillende oefeningen opgeschreven die alle kinderen binnen de afgesproken tijd moesten voltooien. Was dat gelukt, mochten ze zelf een opdracht verzinnen voor de leiding en anders kregen ze zelf een extra opdracht. Helaas voor ons hadden de kinderen gewonnen… Dat werd dus een half uurtje langer opblijven voor de kids.

Na de lunch was er een combinatie van verschillende activiteiten gaande. De jongere deelnemers gingen lekker naar het zwembad terwijl de andere groep zich aan het voorbereiden was om een lipdub in elkaar te zetten. U zult wel denken een lipdub, wat is dat?? Om het kort te houden: een lipdub wordt gemaakt door personen of een groep mensen te filmen die een liedje aan het meezingen of playbacken zijn. En dat allemaal in een shot (zonder knip en plakwerk). Voor onze kamp lipdub hebben we gebruik gemaakt van het liedje Cheap thrills van Sia. Het resultaat is er zeker naar, maar blijft helaas voor jullie thuisblijvers nog een verrassing. De originele audio moet er namelijk nog onder gezet worden. Spannend!

Na nog een tweede training en het avondeten zijn we een beetje de tijdelijke ontspanning modes in gegaan. Oftewel, kids op de bank met een film en de andere vrije tijd.

Dan, last but not least, de avondtocht. Dit jaar hebben we een touw van ongeveer 150 meter gespannen door het bos waar de oudere deelnemers langs moesten lopen. Niet alleen was het pikdonker buiten, ze moesten ook nog eens geblinddoekt de wandeling maken! U moet zich voorstellen; 22:30 in de avond, ogen bedekt en dan nog even een gek die in je kuiten knijpt.

Ik zeg: chocomel op? Lekker naar bed!

3 Responses to “Verslag dag 2 – 2016/2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contacts

Contact address:
Senecalaan 10, 1349 LG Almere - The Netherlands

info@ropeskippingcamp.com

+31 6 272 567 17

09:00 - 21:00