Verslag dag 1 – 2016/2017

Nu al gezellig op de boerderij

Wat kan zo’n dag toch snel gaan. Vanochtend nog aan het ontbijt met alle vrijwilligers; nu iedereen alweer in de slaapkamers. Wat een dag.
De woorden van vandaag: sjoelen, weerwolven, stamppot en rope skipping!

De dag begon na het ontbijt met de training voor de rope skipping staff. Een leuk moment om even bij elkaar te spieken voor nieuwe trucjes en om bij te praten. Daarnaast natuurlijk ook een goede sfeermaker, we delen tenslotte allemaal dezelfde passie.

Voordat we het wisten, moest iedereen alweer terug naar de kampeerboerderij om de locatie voor te bereiden op de komst van de deelnemers. De keuken kippen bogen zich over de koffie, thee, limonade en andere facilitaire zaken, onze sterke rope skipping bunnies hielpen met het verplaatsen van alle tafels en stoelen en de entertainment eenden zetten de laatste puntjes op de i wat betreft het programma. Al met al eigenlijk te druk om tussendoor normaal te kunnen lunchen.

Dan, het mooiste moment van de dag: de aankomst van de skippers. Wat is het prachtig om te zien dat er zoveel skippers van het afgelopen jaar teruggekomen zijn! Dit is het grootste compliment dat een organisatie kan krijgen en wij voelen ons dan ook zeer vereerd. Maar laten we niet de nieuwe deelnemers vergeten, uiteindelijk is er zonder jullie namelijk geen dutch rope skipping kamp mogelijk.
Het binnendruppelen liep verder gewoon volgens plan (ook wel eens fijn!). Iedereen was netjes voor 14:30 binnen en konden daardoor ook op tijd starten met het voorstellen van de vrijwilligers. Maar goed ook, want nog geen half uur later moesten we alweer naar de gymzaal.

Na een lekker wandeling door de frisse lucht, konden de skippers om 15:30 beginnen met de training. Het is altijd een beetje zoeken zo’n eerste training en dus is er gekozen om de meest toegankelijke vormen aan te bieden: single rope en double dutch. Uiteraard kon de warming-up en cooling down niet ontbreken.

Met het avondeten is er heel goed gegeten. Hoe kan het ook anders met zulke vrijwilligers in het kippenhok. Echter, als de kinderen al na deze dag zoveel eten, moeten we overwegen om voor woensdag extra eten te kopen. Ik zeg, doen!

Tijdens het avondprogramma hebben de deelnemers door middel van spelletjes elkaar nog beter leren kennen. Iets met kikker-meppertje (krantenmeppertje) en moeten kiezen tussen of pizza of patat. Zeg het maar, pizza of patat? En vind je het erg om je sokken twee keer te dragen of niet? Wij weten het nu. Zo leer je elkaar dus nog beter kennen.

“Lekker douche” klonk een aantal keer door de gangen en ondertussen liggen we (bijna) allemaal op een oor. Ik durf het woord slapen alleen nog niet te noemen bij die pubers……

3 Responses to “Verslag dag 1 – 2016/2017”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contacts

Contact address:
Senecalaan 10, 1349 LG Almere - The Netherlands

info@ropeskippingcamp.com

+31 6 272 567 17

09:00 - 21:00