Verslag dag 2 – 2017/2018

Goedemorgen wereld.
Een nieuwe dag is begonnen.

Stap 1: ontbijten!
Stap 0: De kinderen in stijl wakker maken. Muziek hard en deuren open. De deelnemers hadden geen kans. (Sommige staff trouwens ook niet.)

Eenmaal in de eetzaal, kon iedereen rustig en op zijn eigen tempo een broodje, wat yoghurt of iets anders eten. Dit was tevens het moment om te controleren of iedereen daadwerkelijk wakker was en niet stiekem lucifers onder hun ogen hadden geplaatst. Gelukkig, iedereen present.

Na het ontbijt gingen alle kinderen de gymzaal in voor een uur gezamenlijke trainen. Nadat ze warm waren geworden door middel van een warming-up spelletje, zijn ze aan de slag gegaan met double dutch. De kleintjes kwam mij heel trots vertellen dat ze samen met de grote mochten springen. Aan het begin onder de draaiers poortje door, om vervolgens al springend naar de andere draaier te gaan en daar het touw via het poortje te verlaten.
Om 10:30 bleven de oudere skippers alleen achter, want voor de kleintjes stond er alweer een spel uitgezet!

Maar, even tussendoor. Wat denken jullie? Wie is de Mol? Is er al geld verduisterd en is de mol nog anoniem? Hoe dan ook, na de lunch was er weer genoeg tijd om te achterhalen wie dit jaar de mol is. Het was voor de groepen de perfecte combinatie tussen denken, hardrennen, goed communiceren en tactisch spelen. Hoe dan? Hier een korte uitleg:
Deel 1: Stel je voor, een grote hal met eilanden. Op de kleine eilanden mag maar één persoon staan en op de grote eilanden 5 personen. Door middel van twee planken, konden de kinderen eilandhoppen. De regels maakte het echter pittig lastig!
Deel 2: Briefjes met barcodes zoeken en deze zo snel mogelijk naar de eerste post brengen. Deze post scant de barcode en communiceert het resultaat via de walkietalkie naar post nummer twee. De ontvangende post schrijft het allemaal op een briefje zodat ze er uiteindelijk een zin van kunnen maken. Je begrijpt dat dit op veel verschillende plekken fout kan gaan…
Deel 3: Het psychologische spelletje keer twee. Elke kandidaat werd apart geroepen en kreeg de volgende keus: (1) € 50,- in de pot; (2) Een naam draaien, deze persoon is niet de mol. (3)
Een tweede kaart draaien ten kosten van € 100,-

Het is maar goed dat iedereen elkaar aardig vind.

Voor we het wisten, waren de jongere deelnemers alweer klaar in de gymzaal en gingen ze en spannende tocht aan het touw lopen. Hiervoor moeten jullie trouwens echt even de vlog bekijken. Briljant! De kinderen liepen door de tuin, met blinddoeken om en werden begeleid door alleen een touwtje. Follow the rope. Het zou echter geen spannende tocht zijn als er onderweg niet een aantal schrikeffecten waren.

Tijd om te eten. Woensdag, gehakt- en worstdag. Met oud Hollandse stamppotten!

De avond zou ik omschrijven als ‘gezellig’. Het kampvuur met warme chocolademelk had hier een groot aandeel aan. De kleintjes konden aansluiten nadat de film was afgelopen en de groten hebben eerst een reflectortocht gelopen. Er kon trouwens ook nog Wie is de Mol geld verdient worden. Of niet…

Een hoogtepunt van vandaag!
Op naar de volgende hoogtepunten! Morgen…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contacts

Contact address:
Senecalaan 10, 1349 LG Almere - The Netherlands

info@ropeskippingcamp.com

+31 6 272 567 17

09:00 - 21:00